Inspelen op de zaak

'Inspelen op de Zaak' is een samenwerkingsverband van de trainers Roelant de Vletter en Madeleine de Vletter-Wulff: "Wij geven communicatietrainingen en trainingen voor samenwerking, waarbij het jezelf durven laten zien of horen en de ander durven waarnemen de sleutelvaardigheden zijn. Steekwoorden hierbij zijn: contact, respect, authenticiteit, duidelijkheid, openheid, beleven. En daar waar dat zinvol is, zetten we de rode neus in. We hebben bijna twintig jaar ervaring en zijn in bijna 200 bedrijven actief geweest".

Roelant en Madeleine:

Wij worden meestal gevraagd om de combinatie van ernst en humor neer te zetten in een optreden. Of om te werken met de combinatie van diepgang en lichtheid binnen een team, opdat er zowel geleerd als gelachen wordt tijdens een training. En dat is precies wat wij graag bieden. Ook op plaatsen waar het gaat om helder en efficiënt denken, wordt het steeds duidelijker dat communiceren alleen kan als je het gevoel erbij betrekt. De lach is belangrijk daarbij, maar ook de woede, het verdriet en de kwetsbaarheid. Echt contact met jezelf en met de ander is wat ons betreft de basis voor alle vormen van communicatie.

Ineke van den Berg, ZOÉ Training en Coaching (heeft ons zien werken bij een training voor Grolsch): “Met een grote precisie, zorgvuldigheid en alertheid wordt op speelse manier de non verbale communicatie geduid. Daarmee wordt op een prachtige en respectvolle manier de binnenkant van de mens getoond, in al zijn authenticiteit.”

 

Voor wie?

Onze workshops, trainingen en optredens zijn voor groepen in bedrijven, scholen en zorginstellingen waar interesse is naar meer openheid, betere communicatie, meer kwaliteit, meer plezier. Te denken valt aan het managementteam, de personeelsgroep, het lerarenteam of gemengde groepen uit alle geledingen.

Prijs en locatie

Vragen vanuit het bedrijfsleven worden tijdens een telefonisch onderhoud of op locatie gesprek vooraf besproken en de prijs wordt overlegd op basis van onze tarieven. Voor de training of het optreden verzorgt het bedrijf meestal zelf de accommodatie, daarin kunnen wij ook adviseren. Groepen tot twintig mensen kunnen prima in onze eigen ruimte in Kamperveen terecht.

Sonja van Teijlingen-Bos, ontwikkelconsultant bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken (heeft ons zien werken bij een training voor het ABD Kandidatenprogramma): “Het bijzondere aan “Speel wie je bent” betreft de wijze waarop mensen uit de groep werden uitgedaagd om zichzelf te zijn. Na een wat lacherig begin werd de serieuze ondertoon zeer voelbaar. We hebben veel gelachen door de clowneske situaties maar ook de andere emoties kregen ruimte bij de workshop van Roelant en Madeleine. Het was een bijzondere ontmoeting welke voor veel mensen nog lang in het geheugen zal blijven.”
Schrijf je in