Individuele begeleiding

Madeleine geeft individuele begeleiding in de vorm van een gesprek, of door het werken aan een thema, het regisseren van een act, of voor bijvoorbeeld het werken aan de uitstraling van een danspaar of de humor van een spreker. Maar ook mensen die een operatie en herstel traject in gaan en daarbij begeleiding zoeken vanuit de levenskunst die de contactclown eigen is. Of mensen die zich willen oriënteren op (nieuw) werk dat bij ze past.

Bij deze vorm van coaching helpt Madeleine je om inzicht te krijgt in je situatie, om regie te krijgen over je gedachten en emoties en om praktische handvatten te vinden voor wat je wilt realiseren in je dagelijks bestaan.

Zingeving

Steeds meer mensen lopen tegen de vraag op wat de zin van hun leven is. Zij verliezen letterlijk de zin in hun leven. Ontdek opnieuw wat toegedekt geraakt was: wie je werkelijk bent, wat je talenten en vermogens zijn, wat je met je leven wilt. Ontwikkel middels spel en clownsvaardigheden de kunst die Leven heet. Zodat je opnieuw enthousiasme voelt voor het wezenlijke van jouw leven en zodat je zin krijgt om jouw leven optimaal vorm te geven.

Depressie of burnout

Wanneer je op een geheel eigen wijze aan de slag wilt om uit een depressie of burnout te komen, dan kan het clownswerk helpen om dat op een prettige en directe wijze voor elkaar te krijgen. Je krijgt zicht op jezelf en je situatie en je krijgt handvatten om hier op een andere manier mee om te gaan, zodat je leven weer gaat stromen en opleven. Na één coaching merk je gelijk of deze manier van werken bij jou aanslaat! En meestal zijn drie tot vijf coachings genoeg om weer blij en enthousiast je leven op te pakken en vorm te geven.

Begeleiding bij het stoppen met een genotmiddel

Wanneer je de ontwikkelingsweg gaat die bij jou past, dan kun je op een gegeven moment ontdekken dat een bepaald middel zoals alcohol, nicotine of suiker een beperkend en afhankelijk gevoel oplevert. Je merkt dat je aan het overleven bent en dat je wilt stoppen met het innemen van dat middel. Het stoppen zelf is meestal geen probleem, als je eenmaal besloten hebt dat je stoppen wilt. Volhouden en doorzetten is lastiger: je ziel en je lichaam reageren daar op hun eigen wijze op. Daarom is het zaak om op speelse wijze het heft in eigen handen te nemen, zodat je de verleiding de baas wordt. Humor speelt hierbij een belangrijke rol! Dat geeft een gevoel van vrijheid en ongekende kracht in je ziel. En je lichaam krijgt de energie terug die het lang niet meer gevoeld heeft...

Communicatie coaching

Communiceren is in deze tijd geen eenvoudige zaak, zo blijkt in toenemende mate binnen een relatie, een gezin, of binnen een organisatie. Vaak loop je als paar of als team tegen dezelfde dingen op, alleen telkens in een andere vorm. Te ontdekken welke thematiek onder de worstelingen, botsingen of confrontaties ligt en om vervolgens inzicht en handvatten te krijgen hoe je daar op een andere manier mee om kunt gaan, daarin heeft Madeleine zich gespecialiseerd. Middels een gesprek en verschillende oefeningsvormen reikt zij mogelijkheden aan om je communicatievaardigheden hierbij te ontwikkelen. Daarbij komen de ernst en de humor vanzelf om de hoek kijken!

Schrijf je in