Over Madeleine Wulff

Madeleine
trainer, coach, opleider van contactclowns, clown, harpiste, spreker

"Jaren geleden zag ik een interview met arts en clown Patch Adams op de televisie. Daarna een keer hoe clowns in het buitenland met muziekinstrumentjes werkten voor doodzieke kinderen... mijn bloed begon te kriebelen!"

Madeleine Wulff werd op 28 april 1961 geboren.
Als harpiste verzorgde zij muzikale optredens, harplessen en coachings. Daarnaast bekwaamde zij zich in allerlei vormen van spel en theater.
Zij kreeg drie kinderen. Tijdens het leven van haar jongste kind, haar ongeneeslijk zieke zoon Thijs, ontdekte zij de muzikale Contactclown. Na Thijs' dood volgde zij verschillende clownscursussen en in oktober 2004 vond zij bij Roelant de Vletter haar werk- en leefplek. "Thijs was een echte levenskunstenaar. Naast de pijn en het lijden dat zijn ziekte met zich meebracht, was hij in staat om van elk beter moment een feest te maken. Wij vierden zijn leven, elke dag weer opnieuw, omdat we niet wisten of er nog een volgende dag zou komen... Ook de Contactclown verstaat deze kunst. Geweldig om te doen en door te geven!"
Als trainer, clown en coach zet zij de levenskunst en vaardigheden in die de Contactclown eigen zijn. "Wanneer je echt durft aan te kijken wat er is en dat als uitgangspunt neemt voor verandering, ontdek je de kwaliteiten en vermogens bij jezelf, bij de ander, of bij het bedrijf, die er in potentie al zijn. Dat geeft direct handvatten voor ontwikkeling en voor de praktijk van alledag."

Madeleine ging naar de vrijeschool in Haarlem en daarna naar de universiteit in Leiden, waar zij enkele jaren Natuurkunde, Wiskunde en Astrofysica studeerde. Daarna volgde zij de opleiding tot harpiste en harpdocent aan het conservatorium in Den Haag. Na vijfentwintig jaar optreden en lesgeven en het opvoeden van haar drie prachtige kinderen, besloot zijn om na haar scheiding het roer om te gooien en een nieuwe passie te volgen: trainen, coachen en opleiden tot Contactclown. En dit doet zij nog steeds met hart en ziel, met behulp van verschillende spelvormen, de bewegingskunst bedrijfseuritmie en de trainingskunst dynamische oordeelsvorming.

Om haar werkzaamheden als trainer, coach en opleider optimaal en professioneel te blijven ontwikkelen, volgde en volgt zij relevante trainingen en (na)scholingen. Inmiddels heeft zij zich als trainer en bestuurslid aangesloten bij stichting Dialoog.net